Skridsikring af stiger

Hvorfor skal jeg sikre mine stiger?

At arbejde, klatre eller opholde sig på stiger stiller store krav til skridsikkerheden på stigetrinnene. For det første fordi man befinder sig i en vis højde. For det andet fordi balance- og kontaktpunktet på stigen er begrænset til et meget lille område på kun en lille del af fodens størrelse og tit kun støttes af en eller to hænder længere oppe. Den friktion der er imellem fodtøj og stigetrin er derfor vital for den samlede sikkerhed i færdslen på stigen.

Hvordan sikrer man stiger?

Som billederne ovenfor indikerer, er størstedelen af stiger lavet af metal eller stål. Disse er lige så nemme at montere skridsikre profiler på som enhver anden overflade.

Den bedste måde at montere profilerne er ved at lime dem fast med en stærk montage fuge. Eksempelvis Sikaflex eller TEC 7 som vi har gode erfaringer med. Det skal være en meget kraftig fugelim, der modstår alle slags vejrforhold.

Undgå glid og fald på og fra stiger

Hvis du ikke har sikret dine stiger endnu, kan du med fordel tjekke vores skridsikre stigetrin profiler ved at klikke på produktnavnet nedenfor. Du kan her læse mere om både afrundede og rektangulære profiler, og de forskellige farver og kvaliteter, de kan bestilles i. Vi anbefaler som standard en gul farve til stige profilerne.

Læs om sikkerhedsområdet Stiger.

Relevante produkter

Har du brug for hjælp?

Udfyld nedestående formular med dine oplysninger, og vi vil kontakte dig hurtigst muligt.

Eller kontakt os nu på 26 11 44 66

Show page in English (UK)